Fabrice Bligoud Vestad

Fabrice Bligoud Vestad (f. 1998) er en ung norsk/fransk konsertpianist fra Hamar. Han har et bredt repertoar, med særlig vekt på fransk og norsk musikk. Han veiledes for tiden av den franske stjernepianisten Jean-Philippe Collard. Han forbereder for tiden en innspilling av Ravels komplette pianomusikk. Fabrice begynte å spille piano da han var fem år, under ledelse av Ivan Ivantchev. Tretten år gammel begynte han på talentutviklingsprogrammet på Norges Musikk-høgskole og flyttet til Paris da han var 18. Han mottok sin Artist Diploma fra École Normale de musique de Paris med høyeste karakter våren 2023, og konserterer rundt i hele Europa.

Julian Trevelyan

Julian Trevelyan er en 26 år gammel  britisk konsertpianist. Han oppnådde tidlig internasjonal anerkjennelse da han vant Long-Thibaud-Crespin-konkurransen i 2015 som 16-åring, som den yngste vinneren i konkurransens historie. Siden den gang har han mottatt priser i prestisjefylte konkurranser som Leeds, Géza Anda og Horowitz. Trevelyan har fremført som solist med flere ledende orkestre, inkludert BBC National Orchestra of Wales, Orchestre de Chambre de Paris og St. Petersburg-filharmonien.

Han har gjort innspillinger med London Mozart Players og BBC National Orchestra of Wales, og med Vienna Radio Symphony Orchestra under dirigent Christian Zacharias, som han utga sitt debutalbum med i 2022 med Mozarts klaverkonserter No. 23 og 24. Han er assistent for Rena Shereshevskaya ved École Normale de Musique de Paris og er «composer in residence» for Ensemble Dynamique i Paris. Julian er i tillegg en dyktig fiolinist, bratsjist og sanger.

Christopher Tun Andersen

Christopher Tun Andersen er en norsk fiolinist. Han begynte å spille fiolin som fireåring og har siden oppnådd stor internasjonal suksess. Han har deltatt i flere prestisjefylte konkurranser, som semifinalist i Tchaikovsky-konkurransen (2015) og Paganini-konkurransen (2021), samt vunnet flere priser, inkludert 1. pris i Serguei Azizian fiolinkonkurranse (2020), 2. pris i Internasjonale Fiolinkonkurransen i Wörthersee (2007), 1. pris i «Jugend Musiziert» (2007) og Heifetz-prisen i Jascha Heifetz Violin Competition (2013). Andersen har vært solist med store orkestre som St. Petersburgs Statlige Symfoniorkester, Bergens Filharmoniske Orkester, Moskva Kammerorkester, Minsk Statlige Kammerorkester, Berliner Symfoniker, Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret.

Han har deltatt på festivaler som Verbier Festival Academy, Kronberg Academy og Festspillene i Bergen, og har også spilt på Oslo Kammermusikkfestival med Arve Tellefsen og med Pinchas Zukerman i Universitetets Aula. I 2022 spilte han inn den første CD-en av Ole Hjellemos fiolinkonsert, og i 2023 spilte han inn Brahms' fiolinkonsert med Makris Symfoniorkester. Christopher har studert ved Barratt-Dues Musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole, og Manhattan School of Music under Pinchas Zukerman. Han spiller på en fiolin bygget av G.B. Guadagnini, Milano 1753 utlånt av Anders Sveaas’ Almennyttige fond

Jose Salinas

Jose Salinas er en meksikansk 27 år gammel komponist. Han startet sin musikalske reise i en veldig ung alder, og debuterte med sin første komposisjon da han var 6 år gammel. som tenåring flyttet han til Nord-Michigan for å studere piano og komposisjon ved Interlochen Center for the Arts under T.J. Lymenstull, Michael Coonrod og Cynthia van Maanen. Etter fire år i Michigan fortsatte han studiene i Paris med Michel Merlet og Narcis Bonet, og fullførte deretter sin bachelorgrad med David Conte ved San Francisco Conservatory.

Han ble senere tatt opp ved Ecole Normale de Musique de Paris, hvor han studerte med Eric Tanguy, og hvor han oppnådde sin mastergrad og doktorgrad i piano og akademisk komposisjon.Jose Salinas har skrevet flere bestillingsverker for fremførelser i USA, Mexico og Europa, deriblant for Festival Revueltas i Mexico (2017), en spesiell opptreden på den avdøde Nobelprisvinneren Robert Mundells Santo Colombo-konferanse (2019), og for Ensemble Variances i Paris. Nylig debuterte han med sin første kommersielle EP, tilgjengelig på alle strømmeplattformer, og gjorde sin debut for Playing for Change Foundation i Miami. 

José Salinas holder til i Paris.

Birgitta Oftestad

Birgitta Oftestad studerer fortiden på Norges Musikkhøyskole med Torleif Thedéen som hovedlærer. Den unge cellisten har vunnet hele 18 nasjonale/internasjonale 1. priser som solist, og i 2021 var hun yngste vinner av Oslo Filharmoniens «Ung Solist konkurranse». I 2018, vant hun NRKs konkurranse "Virtuos" og dermed også "den norske solistpris". Birgitta fikk da representere Norge i den internasjonale konkurransen "Eurovision Young Musicians" i Edinburgh, hvor hun kom til finalen.

Birgitta har spilt på mange festivaler, både som solist og kammermusiker. I 2019 åpnet hun bl.a. Oslo kammermusikkfestivals 30-års jubileum med Bachs cello suite no 4.

Francisco Lourenço

Francisco (f. 1997) er portugisisk bratsjist. Etter høyere studier ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse i Paris, er Francisco nå fast bratsjist i Orchestre de Paris. Francisco har i tillegg en aktiv karriere som solist og kammermusiker, blant annet nylig i Bartòks bratsjkonsert med Gulbenkian-orkesteret i Portugal.. Fra 2021 har han vært Artist in Residence i det prestisjetunge Queen Elisabeth Music Chapel, som er en velrennomert belgisk akademisk institusjon for kunstnerisk opplæring av unge musikere, opprettet av dronning Elisabeth av Belgia.  

Marc Tchalik

Marc Tchalik er en fransk-ukrainsk cellist født i 1999. Som cellist i kvartetten Quatuor Tchalik med sine søsken spiller han konserter både i Frankrike og internasjonalt.Marc begynte å spille cello da han var 5 år gammel, sammen med Macha Yanouchevsky (elev av Mstislav Rostropovitch), og deretter med Yovan Markovitch. Han har sin høyere utdanning fra Pariskonservatoriet i klassen til Marc Coppey, Reina Sofia-skolen i Madrid med Quatuor Tchalik i klassen til Günter Pichler og med Henri Demarquette ved École Normale de Musique de Paris - Alfred Cortot. Parallelt med dette har han blitt fulgt opp av mange av vår tids største cellister, nevneverdig ved Akademiet i Kronberg, hvor han jobbet med Gary Hoffman.

Med Quatuor Tchalik vant han i 2018 Første Pris i Mozart-konkurransen i Salzburg. Siden dette har han med kvartetten spilt i mange av Europas største saler, blant annet Philharmonie de Paris, Théâtre des Champs-Elysées, Concertgebouw i Amsterdam, Mozarteum i Salzburg og til Philharmoniene i Köln og Dresden. I desember 2019 gjennomførte Quatuor Tchalik sin første turné i Kina. Med kvartetten har han gitt ut fem album. Marc Tchalik er også etterspurt som solist, og spiller ofte med flere av de store orkestrene i Frankrike, samt i duo med pianisten Victor Demarquette. 

Victor Demarquette

Victor Demarquette er en ung pianist fra Paris. Han begynte seks år gammel iRena Shereshevskayas klasse gjennom Unge Talenterprogrammet ved École Normale de musique de Paris. I mai 2024 ble han tildelt « Artist Diploma», den høyeste graden utdelt av skolen.

Ham jobber regelmessig med mange fremtredende pianister som Jean-Bernard Pommier, Jean-Frederic Neuburger og Elisabeth Leonskaja. Nylig deltok han på masterklasser i kammermusikk med Renaud Capuçon og Gabor Takacs-Nagy.

Victor er en ettertraktet musiker i Frankrike og i Europa både som solist og kammermusiker.

I 2024 deltok han i det berømte International Menuhin Academy i Rena Shereshevskayas klasse og opptrådte blant annet på Sommets Musicaux de Gstaad, på Festival de Pâques i Aix en Provence og på festivalen Abbaye Royale de l’Epau.

Victor deler scenen i kammermusikk med cellisten Marc Tchalik, Tchalik-kvartetten, fiolinisten Bohdan Luts og tenoren Paul Germanaz. Nylig har han også deltatt på flere konserter med Renaud Capuçon.

Han har også, i flere år, dannet en duo med sin far, cellisten Henri Demarquette.

Victoria Creighton

Victoria Creighton begynte å spille fløyte da hun var 10 år gammel ved Sentralskolen for musikk ved Tchaikovskykonservatoriet i Moskva. Etter å ha fullført sine studier i Russland, mottok hun et stipend fra den britiske regjeringen (UK Arts Council Scholarship) og ble tatt opp ved Wells Cathedral School, før hun fortsatte ved Guildhall School of Music i London. Der studerte hun med musikere fra London Symphony Orchestra og Royal Opera House. I 2018 vant hun opptaksprøven til Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Lyon, hvor hun mottok sin Bachelor der i 2021. Hun tok sine masterstudier ved Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. I oktober 2023 ble Victoria valgt ut til Eliteprogrammet ved Ecole Normale de Musique.

Victoria spiller med orkestre som Opéra de Paris, Orchestre National de Lyon, Opéra de Bordeaux, Northern Ballet Orchestra (Storbritannia), Staatskapelle Dresden og Gustav Mahler Jugend Orchester (Tyskland). Hun har vunnet førstepris i konkurranser både i Storbritannia (British Flute Society), Europa (Bruxelles Grand Prix) og Asia (Hong Kong International Competition). I 2023 var Victoria en gjestemusiker ved Pacific Music Festival i Japan.

Victoria Ulriksen

Victoria Ulriksen studerer utøvende orgel på bachelorstudiet ved HMT Leipzig, parallelt med kirkemusikk på bachelorstudiet ved Norges musikkhøgskole, og hammerklaver og moderne klaver. Hun har mottatt flere priser, blant annet 1. pris i finalen i Ungdommens Musikkmesterskap og publikumsprisen i den internasjonale Maria Hofer Orgelwettbewerb 2023. Victoria debuterte allerede som 15-åring, og spiller nå jevnlig solokonserter i Norge, bl.a. Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, og i utlandet, bl.a. 4 ganger på åpningen av Salzburger Festspiele. I februar 2025 gjester hun Hamar, og senere på året venter Englandsturné og konsert i Westminster Abbey.

Ivan Ivantchev

Ivan Ivantchev er født i Sofia, Bulgaria i 1968. Han startet å spille piano 5,5 år gammel.

I 1987 ble Ivan uteksaminert Bachelor of Arts fra Statens Musikk skole ”prof. Lubomir Pipkov", Sofia, med diplomeksamener og sølvmedalje. I den tiden hadde Ivan mange konserter og innspillinger i Bulgaria, blant annet for bulgarsk nasjonal fjernsyn (BNT), bulgarsk nasjonal radio (BNR), solist for en rekke symfoniske orkestre i hjemlandet sitt, og tildelt spesiell pris fra Den Internasjonale konkurransen for sangere og instrumentalister ”Svetoslav Obretenov" og spesielt stipend ”prof. Pantcho Vladiguerov".

Ivan hadde konserter og deltagelser ved ulike festivaler og konkurranser både i hjemlandet og verden rundt: Frankrike, Spania, Israel, Hellas, Tyskland, Italia, Romania, Canada m.m.

I år 2000 flyttet Ivan til Norge og har jobbet primært som klaverpedagog og kantor. Kordireksjon og arrangering er en stor del av fritiden hans. Fra 2006 til 2023 jobbet Ivan som klaverpedagog ved Hamar kulturskole, og var dirigent for bl.a. Hamar Domkor og Storhamar Blandede Kor, og lektor ved Høgskolen i Innlandet og Toneheim folkehøgskole. Fra 2023 er Ivan ansatt som kantor ved Stange Kirkelig Fellesråd og lektor i klassisk klaver ved Universitetet i Innlandet.

Thomas Caplin

Thomas Caplin er fra Malmø og er utdannet sanger, dirigent og korpedagog ved Det Kongelige Danske Musikkkonservatorium og Musikhögskolan i Stockholm. Han er dosent i korledelse ved Høgskolen i Innlandet, avd. for lærerutdanning, hvor han har vært ansatt siden 1989.

Caplin er en ofte brukt foredragsholder både internasjonalt nasjonalt med en omfattende seminarvirksomhet, som dommer i korkonkurranser og gjennom mange gjesteopptredener som dirigent. Han sitter som rådsmedlem for Norge i World Choir Counsil. Thomas Caplin er også kunstnerisk leder for vokalgruppen Nordic Blue

Defrost Youth Choir

Norges ledende blandede ungdomskor, Defrost, består av ungdommer i alderen 14 til 26 år, og ledes av Thomas Caplin.

Koret teller i dag 33 medlemmer, hovedsakelig rekruttert fra kommunene på Hedmarken – Hamar, Løten, Stange og Ringsaker. Fagmiljøer for sang i regionen, med Høgskolen i Innlandet, Toneheim folkehøgskole og musikklinja på Stange Videregående skole i spissen, er også viktige rekrutteringskanaler.